Doprava zdarma pryč 1 165,00 Kč
Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Jak ochránit displej vašeho smartphonu? Typy a způsoby ochrany displeje

2022-11-18
Jak ochránit displej vašeho smartphonu? Typy a způsoby ochrany displeje

Nákup nového telefonu je spojen s odpovědností, kterou přebíráme za jeho používání. Pokud k tématu přistoupíme s patřičnou dávkou odpovědnosti, jedním z prvních ochranných prvků v našem telefonu by měl být výběr vhodných ochranných metod pro naši obrazovku.

Telefony v dnešní době stojí majlant, a proto je ochrana displeje a samotného pouzdra telefonu vlastně základními prvky, o které každý z nás usiluje. Často ještě před koupí samotného telefonu objednáme potřebné příslušenství, díky kterému budeme moci telefon ochránit před pádem či náhodnými událostmi, které se, jak známo, nevyhýbají zejména mobilním telefonům.

Metody zabezpečení telefonu – které jsou nejlepší?

Než přejdeme k nejdůležitější části, kterou je bezesporu obrazovka, stojí za zmínku samotné pouzdro telefonu. Jeho ochrana je velmi důležitá, protože náraz pouzdra o jakýkoli tvrdý povrch může ukončit životnost našeho telefonu.

Naštěstí dnes můžeme levně koupit pouzdro na telefon, které bude tím nejlepším řešením pro lidi, kteří si cení pohodlí a bezpečí. Pouzdra jsou k dispozici v různých variantách, včetně dominantních materiálů.

Pokud však pouzdro na telefon není řešením našich potřeb, vždy můžeme sáhnout také po pouzdru na telefon. Jde o alternativu k pouzdru, které nám umožní ještě lépe ochránit telefon při pádu například z větší výšky, nebo když nám telefon letí například na beton či podlahu. Cenově velký rozdíl nepocítíme, protože pouzdra i kryty se dají sehnat za velmi atraktivní cenu.

Ochranné fólie – nejjednodušší forma ochrany displeje

Jistou jistotu nám poskytují dnešní ochranné fólie. Ta je samozřejmě omezená, ale v kombinaci s technologiemi Gorilla Glass dokážou poskytnout dočasné bezpečí i při pádu.

Ochranné fólie jsou také nejlevnější formou zabezpečení naší obrazovky. Samozřejmě se bavíme o zajištění tak, aby po případném pádu naše obrazovka stále fungovala a reagovala na pohyb.

Je však vhodné připomenout, že když náš telefon nemá tovární ochranu v podobě Gorilla Glass, ochranná fólie nás před ochranou obrazovky neochrání. Po pádu se může přelít nebo jednoduše přestat reagovat na dotek.

Tvrzené sklo – doporučená varianta

Pokud však hledáme velmi dobrou alternativu, která stojí za doporučení, bude to tvrzené sklo. Jedná se o velmi dobré řešení, protože tvrzené sklo je perfektní i pro bolestivé pády smartphonů. V kombinaci s pouzdrem nebo krytem na telefon je to vlastně to pravé brnění pro váš telefon, které jej ochrání před většinou nehod, otřesů nebo pádů.

Pokud chceme mít telefon déle, vyplatí se investovat do pár ochranných fólií, abychom je mohli po opotřebení vyměnit.

Doporučeno

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel