Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Co je lepší vybrat Samsung Galaxy S10+ nebo S20+?

2022-10-31
Co je lepší vybrat Samsung Galaxy S10+ nebo S20+?

Rozdíly mezi vlajkovými loděmi z prvních čtvrtletí 2019 a 2020 jsou poměrně výrazné. Stačí však, že nákup Samsung S20 + je vždy moudrá volba? Rozhodli jsme se na tuto otázku odpovědět a poradit vám s pořízením těchto modelů v konkrétních situacích.

Který telefon má lepší displej?

Oba telefony mají dost podobné displeje. Hovoříme zde v obou případech o použití dynamické technologie AMOLEDA, která v praxi působí na uživatele elektrizujícím dojmem.

Rozdíly, které mohou mezi uživateli převládat, jsou úhlopříčky v palcích. S10 Plus dostane 6,40palcovou obrazovku, zatímco S20+ dostane 6,70palcovou obrazovku. Pokud jde o rozlišení, rozdíly jsou minimální a nemá smysl zde hábity trhat, tím spíše, že rozdíly v ceně odpovídají tomu, co dostaneme na oplátku. Pokud nám však záleží na obrazovce, stojí za to dodat, že S20 + má podporu 120 Hz, zatímco S10 Plus pracuje na běžné, 60 Hz bázi.

Co se týče obou modelů, tak k nim bez problémů najdeme kryt na telefon. Takový, který bude pohodlný a bezpečný v případě pádu telefonu. Podobné to bude i u obalů na smartphony, které nabízí i mnoho výrobců na polském trhu.

Technická specifikace obou telefonů

Tato záležitost může být překvapením, ale Samsung neudělal zásadní technologický skok. V S10 Plus najdeme procesor Samsung Exynos 9820, který je v testech o něco efektivnější, přesto nabízí 8 jader a 2,70 GHz pro každé z nich.

S20 + má naopak na své desce procesor Samsung Exynos 990, který rovněž funguje na principu 8 jader a taktuje 2,70 GHz. V testech je však o něco efektivnější než jeho předchůdce.

Pokud jde o operační paměť, zde a zde najdeme 8 GB RAM. Výjimkou jsou konkrétní modely S10 plus, které v bohatší verzi tohoto modelu nabízely 12 GB RAM.

Na jaký telefon vsadit?

Pokud nám nezáleží na 120 Hz v našem displeji a zvolíme atraktivnější cenu, zdá se být volba Samsung S10 plus jasná. Pokud však máme rádi telefony od úplné špičky a ty, které mají v každém detailu nejnovější řešení, pak se spíše doporučuje Samsung S20 plus.

Doporučeno

pixel