Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Jak bezpečně zlikvidovat svůj starý mobilní telefon

2022-09-07
Jak bezpečně zlikvidovat svůj starý mobilní telefon

Rychlý technologický pokrok má za následek zvýšení frekvence výměny telefonů v posledních letech. Dalším aspektem je fakt, že mobilní telefony jsou stále častěji poškozovány naší vinou. Pády, nedostatečná ochrana obrazovky a nedostatek volitelného dovybavení telefonu mohou znemožnit záchranu našeho telefonu. Jak se však zachovat, když se nám chce telefon vyhodit? Na tuto otázku odpovíme!

Rozbitý telefon? Stále se z něj dá vyčíst mnoho údajů


Často se nám zdá, že poškozený telefon nebude sloužit jako nosič informací, ze kterého by se dalo něco vydolovat. Nic však nemůže být chybnější, protože nejčastější poškození zařízení uživatelů je zaměřeno na obrazovku. To zase znamená, že prvky, jako je paměť telefonu, zůstanou nedotčené, takže můžeme extrahovat informace z našich poškozených telefonů.

Jaká data lze obnovit z poškozeného telefonu?

Docela hodně, včetně těch nejcitlivějších dat, která bychom si nepřáli znovu vytvářet. Soukromé i firemní telefony skrývají spoustu cenných informací, které může člověk, který náš telefon najde, využít. Údaje zahrnují:

  • náš telefonní seznam
  • historie hovorů
  • textové zprávy
  • historie související s umístěním našeho zařízení
  • historii internetu
  • fotografie, video soubory
  • všechna hesla uložená v telefonu
  • Jak vidíte, seznam je poměrně rozsáhlý, takže stojí za to, aby byl váš telefon řádně zabezpečen.

Jak bezpečně zlikvidovat svůj telefon?

Zde nám pomáhají mobilní telefony, které z ekologických důvodů trvají na tom, aby naše staré nebo poškozené telefony putovaly k nim. Telefon samozřejmě stoprocentně zdarma vracíme s jistotou, že bude řádně zlikvidován. Naše data jsou tedy v bezpečí a máme stoprocentní jistotu, že náš telefon, respektive jeho data, budou zneužita proti nám.

Když vám telefon umožňuje smazat data

Pokud jsme však v situaci, kdy se náš telefon v základní míře dá vyřídit, můžeme se o svá data postarat sami. Pro urychlení celého procesu můžeme rychle a pohodlně „resetovat telefon do továrního nastavení“.

Metoda je dobrá, protože vyžaduje, abychom přešli do sekce „Nastavení“ a poté do sekce „Zabezpečení“. V závislosti na telefonu existuje možnost obnovit zařízení do továrního nastavení, což zařízení zabere jen pár minut. Od té chvíle budou naše data v telefonu neobnovitelná, zatímco my sami získáme jistotu a klid.

S ohledem na životní prostředí se však také vyplatí vrátit takový telefon operátorovi, který se postará o jeho řádnou likvidaci. Ostatně je známo, že telefon je vyroben z mnoha těžkých kovů, které se velmi obtížně rozkládají, což může mít velmi špatný vliv na naše přirozené prostředí.

Jak vidíte, díky pár jednoduchým a bezplatným procedurám se dokážeme postarat o náš starý nebo poškozený telefon.

Doporučeno

pixel