Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Jak pečovat o kožené doplňky?

2022-08-22
Jak pečovat o kožené doplňky?

Kůže je velmi oblíbeným materiálem. Používá se jak v oděvním, tak i galanterním průmyslu, vyrábí i doplňky a doplňky, jako jsou vazby kalendářů nebo pouzdra na telefony, doklady, vizitky. Je lehký, odolný a estetický, ale aby vypadal co nejlépe, vyžaduje péči a čas od času i údržbu. Jak se o něj tedy správně starat?

Odstranění nečistot z pokožky

Často neexistuje způsob, jak chránit pokožku před vlhkostí, prachem a vlivy počasí. Ať už jde o pouzdro na telefon nebo kožené pouzdro na doklady, musíte se o něj čas od času postarat. Obvykle stačí jednou za dva až tři měsíce. Před čištěním otřete celý povrch suchým hadříkem, abyste odstranili nečistoty, prach a špínu. Pokud je kožený materiál vlhký nebo mokrý, je nejlepší jej ihned osušit měkkým hadříkem a umístit na místo, kde může zcela vyschnout. Doporučuje se pokojová teplota.

Tmavě modrý kožený čisticí hadřík

V případě nečistot nezapomeňte na jejich odstranění nepoužívejte mýdlo ani jiné mastné prostředky - zanechají na pokožce vrstvu, která bude bránit přístupu vzduchu dovnitř materiálu (a pokožka musí "dýchat") . To může vést k prasklinám. Jedním z domácích prostředků na odstranění nečistot z pokožky, ať už jde o pouzdro na telefon, bundu nebo vizitku, je smíchat teplou vodu s trochou obyčejného octa. Jemně namočte měkký hadřík do takového roztoku a poté jemně otřete místa nečistot. Pokud chcete odstranit nečistoty z nubukové kůže, pak přijdou na pomoc gumičky do bot - jsou široce dostupné v obchodech s obuví. Guma se používá jemně, přímo na nečistoty.

Údržba kůže

Vzhledem k tomu, že existují různé druhy kůže, existuje také mnoho specializovaných produktů pro údržbu. Přicházejí v různých formách – tekutinami počínaje a pastami konče. Pokud tedy například chcete, aby vaše kožené pouzdro Samsung vypadalo jako nové, musíte nejprve určit typ kůže použité k jeho výrobě – tyto informace by měly být uvedeny v návodu k použití, můžete se také podívat na webové stránky popř. obchod, kde je toto pouzdro na telefon zakoupeno. Doplňky pro renovaci kožené galanterie a doplňky najdete v obchodech s domácí chemií, stejně jako obuvnické nebo koženkové doplňky. Znáte-li typ kůže, můžete si zakoupit vhodnou pastu a poté kůži udržovat podle pokynů na obalu.

Čističe kůže - černá pasta, malý kartáček a velký kartáč

A co domácí léčba? Tyto také existují. Na lakovanou kůži lze použít olivový olej. Semiš a velur nemají rády vlhkost, proto se udržují kartáčkem s měkkými štětinami. V případě dýh lze použít běžný krém na boty - tmavý na černou kůži a bezbarvý na kůži barevnou. Bez ohledu na použitý prostředek nezapomeňte být opatrní a nevyvíjet silný tlak na pokožku.

Doporučeno

pixelpixel