Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Jedna z nejdůležitějších premiér roku 2020 - iPhone 12

2022-11-04
Jedna z nejdůležitějších premiér roku 2020 - iPhone 12

Velmi rychle se nám blížil další model amerického výrobce. Fanoušci značky byli informováni 8. září, aby si rezervovali čas na úterý 15. září. Právě tehdy měla prezentace předznamenat velké odhalení karet, pokud jde o nejnovější produkt Apple. Datum podepsané akce 15. září samozřejmě neznamenalo úplnou premiéru produktu, ale pouze jeho představení světu. Prezentace měla přesvědčit nejen současné uživatele iPhonů, ale i ty nerozhodnuté.

iPhone 12 – Událost, která se konala 15. září 2020

Vlastně mluvíme o prezentaci, která odhalila všechny karty pro nejnovější model z řady iPhone. Podzim je časem každoroční premiéry jablečných smartphonů, a proto tentokrát nechyběl ani akcent ze strany americké společnosti, která chtěla nejnovější model představit z té nejlepší stránky.

Čím nás měl iPhone 12 okouzlit tentokrát? Fanoušci série tentokrát nejvíce ocenili vzhled, který může být předzvěstí nejhezčího iPhonu, jaký jsme zatím viděli. V posledních letech šel vzhled nám nabízených modelů trochu stranou, protože americká společnost sázela na technologický závod, který se letos kvůli koronaviru výrazně zpomalil.

Nový iPhone 12 je po vzhledové stránce vyladěn, takže po koupi bude pouzdro na telefon nutností, pokud chceme svůj telefon udržet v perfektní kondici.

iPhone 12 - technická specifikace

Výrobce si samozřejmě zajistil řadu hradel, díky nimž dávkuje informace a zároveň zvyšuje napětí, jak se blíží datum vydání telefonu. Ode dneška však víme, že iPhone 12 bude vybaven novějším, výkonnějším procesorem Apple A14 Bionic, který byl vyroben v 5nn litografii. Navíc víme, že základní model nám nabídne 6 GB RAM.

Výrobce odhaduje, že použité komponenty budou generovat až o 40 % vyšší účinnost ve srovnání s předchozími modely této značky.

Iphone 12 se také těší na nový iOS 14, který bude mít také lepší výkon, což výrazně zvýší rychlost telefonu. Každý iPhone 12 má být také vybaven 60 Hz OLED obrazovkou, která ještě více umocní náš zážitek s obrazovkou samotnou.

Určitě vás zajímají parametry objektivů. Moc se o nich neví. Ví se ale, že iPhone 12 má mít 2 fotoaparáty, zatímco Phone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max budou vybaveny trojitým fotoaparátem s přídavným LiDAR senzorem a teleobjektivem.

iPhone 12 - ceny

Dalším prvkem, který nás po upřesnění může zajímat, je samozřejmě cena zařízení. Ta byla stanovena na 3 600 PLN pro základní model z řady „12“. Pokud jde o dražší model iPhone 12 Pro, zde musíme počítat s cenou 5100 PLN. Nejdražší bude samozřejmě iPhone 12 Pro Max, jehož cena byla stanovena na 5 700 PLN.

Jsou však tyto ceny překvapivé? S podobnými cenami museli v posledních letech počítat i fanoušci značky Apple, a tak by dnešní ceny neměly nikoho šokovat. Na oplátku však dostáváme ty nejpropracovanější verze rodinných iPhonů, které nám umožňují pracovat a bavit se rychle a bez problémů.

Za připomenutí také stojí, že iPhone 12 dostane jak 4G LTE, tak 5G verzi. Bude to v modelech patřičně označeno? Myslím, že ne.

iPhone 12 – kdy se dostane na trh?

To je asi nejdůležitější otázka, kterou si kladou zájemci o koupi tohoto smartphonu. Zatím neznáme přesné datum vydání, ale toto nám bude brzy odhaleno. Jedno si však můžeme být jisti, premiéra iPhonu 12 připadne na listopad 2020, což je nejžhavější období, co se nákupu elektroniky týče (k tomu se přidává fakt, že nejnovější generace nejoblíbenějších konzolí v světové premiéry ve stejném období).

Doporučeno

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel