Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Nejhorší telefonáty všech dob

2023-02-24
Nejhorší telefonáty všech dob

Experimenty a inovace zaváděné v průběhu let výrobci mobilních telefonů způsobily, že každý z nich má v katalogu svých produktů modely, na které by nejraději zapomněl. Kdysi považovány za revoluční, dnes zanechávají jen rozpaky, protože zpětně víme, že nápady se ukázaly jako zcela neúspěšné. Dnes si připomeneme telefony, na které by sami výrobci rádi zapomněli. Zde je seznam nejhorších telefonů, které byly v historii vyrobeny. Zveme!

Nokia N-Gage: Stále mobilní telefon nebo konzole?

Nokia N-Gage byla před svou premiérou označována za první telefon, který kombinuje mobilní funkce s konzolí. Samotný nápad realizovaný v roce 2003 byl dokonce zajímavý a samozřejmě telefonní a konzolový průmysl tuto událost pečlivě sledoval. Nokia N-Gage po premiéře nesbírala dobré recenze, protože finský gigant nezvládl skloubit funkce dvou velmi náročných zařízení v jedno.

Ve skutečnosti se Nokia N-Gage podobala tehdejším konzolím a to se nedalo upřít. Samotný telefon se ale neukázal jako rychlostní démon, což se promítlo například do doby načítání her, což byl velký problém. Stejně jako chyby v softwaru, které by navíc mohly hru přerušit v nejméně očekávanou chvíli. Každopádně si představte kožené pouzdro na telefon N-Gage. Obrovský neúspěch.

Dedikované hry pro tento telefon se také ukázaly jako střela do nohy. Jak jistě víte, výrobce přišel s vlastními „disketami“ pro svůj telefon s funkcí přenosné konzole. Zatímco samotná myšlenka byla v zásadě velmi zajímavá a mohla na trhu přežít, vysoká cena her a malý výběr těchto návrhů způsobily, že N-Gage se na trhu zapomnělo rychleji, než by mohlo být.

Nokia 7600 – o co jde?

Zatímco Nokia N-Gage byla při každodenním používání snadno spolknuta, Nokia 7600 je problém, který se pro mnoho uživatelů ukázal jako nepřekonatelný. Bohužel se ukázalo, že telefon byl dalším selháním finského výrobce. Zajímavé je, že Nokia 7600 vyšla v roce 2003, hned po modelu N-Gage (možná to byla původní verze, která se místo do koše dostala na trh?).

Telefon se ukázal jako naprostý propadák, jeho obsluha totiž vyžadovala od uživatele velké úsilí. Prodeje telefonů byly nízké. Samotný telefon se rychle dostal do povědomí, protože jeho recenze hovořily samy za sebe. Navíc samotní uživatelé uvedli mnoho důvodů k nespokojenosti. Představte si kožené pouzdro na telefon Nokia 7600. Je dobře, že se taková pouzdra nevyráběla, protože by se na ně na pultech obchodů prášilo.

HTC Wildfire

Určitě se stále najdou lidé, kteří pamatují zlaté časy značky HTC. Ve skutečnosti měl svých pět minut na mobilním trhu, které byly zpočátku perfektně využity. Na vlně rychlých, výkonných a vcelku elegantních telefonů však vznikly i takové odfláknuté kousky jako HTC Wildfire.

V porovnání se zmíněnými rychlými a efektivními telefony HTC s tím model Wildfire neměl nic společného. Rozhodně to byl jeden z „Lite“ modelů, který se teprve rozjížděl. Ano, jeho cena byla přiměřeně nízká, ale samotný telefon byl velmi pomalý. Uživatelé hlásili i problémy s vnitřní pamětí, protože kvůli nám deklarovaným 512 (které byly skutečně součástí telefonu) uživatel pro sebe dostal pouze 150 MB paměti, což znesnadňovalo instalaci větších aplikací nebo více aplikací.

Sluší se dodat, že HTC Wildfire bylo mezi polskými operátory navrhováno velmi hlasitě, ale dnes už ne všichni máme na dobrodružství s tímto telefonem dobré vzpomínky.

Modu Phone

Pokud někteří z vás z nějakého důvodu hledali telefon se vzhledem kalkulačky, je to pro něj ideální nabídka. Zmíněný Modu Phone je skutečná kalkulačka, která nejenže vypadá jako ušlechtilé zařízení, ale ani svými funkcemi se příliš neliší od běžné kalkulačky.

Co si producent myslel? Na vlně úspěchu zařízení, jako jsou přenosné MP3 přehrávače, chtěl výrobce vytvořit pohodlný a snadno ovladatelný hybrid, který by jak přehrával naše MP3 skladby, tak volal a umožňoval nám číst a psát textové zprávy.

Telefon se však ukázal jako obrovský propadák. Mod byl telefon, který potřeboval odnímatelné pouzdro, aby bylo možné přehrávat hudbu. V tomto případě kůže na telefon nepřicházela v úvahu, protože nám výrobce dal odnímatelné pouzdro, ale kovové.

Sony Xperia Play

Vracíme se k hybridním telefonům, které měly být i mobilními konzolemi. Osm let po neúspěšné premiéře Nokie N-Gage tentokrát Sony přišlo s nápadem vytvořit vlastní hračku propojující konzole s mobilním telefonem.

Tentokrát porážka nebyla tak velká, protože Sony Xperia Play vznikla v době, kdy se Android plazil a její použití zde bylo milníkem pro mobilní hraní. Sony Xperia Play nabídla přístup k bezplatnému katalogu her pro Android, které zažily skutečný boom na trhu a zde můžete uznat, že Sony mělo dobrý nápad a vidělo potenciál v pravou chvíli.

Přesto měla Sony Xperia Play jeden velmi důležitý problém. Výpočetní síla tohoto telefonu totiž umožnila spustit jen několik nových produkcí, zatímco další hry, které se objevily v katalogu her pro Android, rychle ukázaly, že Sony Xperia Play nebude moci dosáhnout výkonu ve světě mobilních her.

Microsoft Kin One

Naštěstí se bavíme o telefonu, který do Polska nedorazil. Přesto Microsoft světu ukázal, jak se nevyrábějí mobilní telefony.

Těžko říct, co přesně výrobce myslel při tvorbě tohoto telefonu, ale dá se tušit, že to měl být pouzdrový telefon. Kromě velmi špatně navrženého telefonu, který se prostě nemohl líbit a přijmout na trhu, Microsoft ukázal výrobcům, jak vytvořit model povedeného pouzdra na sluchátka. Dnes mají ty nejlepší modely sluchátek velmi podobné kryty, které směle připomínají Microsoft Kin One.

Doporučeno

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel