Doprava zdarma pryč 1 161,00 Kč
Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Oneplus Nord N10 5g - telefon střední třídy s dobrým fotoaparátem

2022-09-21
Oneplus Nord N10 5g - telefon střední třídy s dobrým fotoaparátem

Značka OnePlus nepolevuje. Na konci roku 2020 se rozhodla představit nový smartphone, který se zařadil do střední cenové kategorie. Navzdory tomu se telefon oproti jiným médiím odlišuje několika prvky. Navíc se jedná o nový model, který je přizpůsoben technologii 5G, což jej již staví do lepšího světla než jiné telefony střední třídy. Jak víte, jen hrstka telefonů s nižšími cenami je založena na technologii 5G.

Navzdory tomu, že je tento model umístěn na prostřední polici, telefon vyniká prakticky ve všech aspektech oproti telefonům, které byly v tomto segmentu uvedeny před rokem. Nenechme se tedy zmást definicí typického průměru, protože One Plus Nord N10 vynikne kvalitním fotoaparátem. Tato skutečnost by nás měla zajímat, abychom si ověřili její přesnou specifikaci. Zveme!

OnePlus Nord N10 5G - technická specifikace

Telefony střední třídy si spojujeme především s nižším výkonem hlavních základních komponent. Ve skutečnosti jsme se před pár lety museli potýkat s mnohem nižší účinností zařízení oproti tzv "Vlajkové lodě". Dnes se však zdá, že se hranice stále více stírají a telefony střední třídy jsou při startu stále efektivnější.

Model One Plus Nord N10 5G je dobrým potvrzením výše uvedených slov. Procesor Qualcomm Snapdragon 690 dostupný na desce s 8 jádry taktovanými na 2,00 GHz nám umožní získat adekvátní výkon telefonu při každodenním používání. Telefon je navíc osazen celých 6 GB RAM, což nám v kombinaci s dobrým modelem procesoru přináší docela zajímavý výkon.

O nic hůře na tom není ani vestavěná paměť, které je také dostatek. K dispozici máme 128GB vlastní paměti, kterou můžeme využít pro naše fotky, filmy nebo hudbu.

Dostupná baterie na úrovni 4300 mAh nám umožní užívat si všechny funkce telefonu po dobu zhruba 24 hodin. Při ekonomickém použití by se tato doba měla prodloužit na 48 hodin. Dá se tedy říci, že i použitá baterie odpovídá jejím požadavkům na dnešní dobu.

OnePlus Nord N10 5G - kamera, která má splňovat naše požadavky


Navzdory tomu, že kamera použitá v One Plus Nord N10 5G nebyla zařazena do top žebříčku mobilních kamer, stále se bavíme o celkem solidní kameře, která by měla splňovat potřeby většiny z nás.

Parametry také nezklamou, protože tu máme hlavní fotoaparát s rozlišením až 64 Mpx, což mu dává značný náskok před konkurencí. Kamera také nahrává filmy v rozlišení 3840x2160, což je velmi dobrý výsledek a dává nám možnost natáčet ve velmi vysokém rozlišení.

Další funkce implementované v hlavním fotoaparátu jsou přístup k AF, EIS, f / 1,79.

Druhý fotoaparát: Dalším fotoaparátem, který na nás má působit elektrizujícím dojmem, je širokoúhlý fotoaparát. Zde se bavíme o matici pouhých 8 Mpx, která má ale velmi dobrý pozorovací úhel, dosahující až 119 stupňů. Navíc byla kamera vybavena FF, f / 2,25.

Třetí fotoaparát: Speciálně navržený makro fotoaparát jistě potěší ty, kteří chtějí pořizovat pěkné a detailní fotografie zblízka. Dedikovaná matice 2 Mpx pro makro fotografie i FF, f / 2,4 nám umožní pořizovat dokonalé fotografie z bezprostřední blízkosti.

Čtvrtý fotoaparát: Poslední fotoaparát je také verze s maticí 2 Mpx, která má perfektní parametry jako výše (tedy navíc FF, f / 2,4).

Jak můžete vidět, kamery použité v OnePlus Nord N10 5G nám poskytují téměř to nejlepší z dnešních vlajkových lodí. Díky tomu fotky pořízené ve dne a při osvětlení bezvadně padají. O něco horší to je, když fotíme, když je venku tma.

OnePlus Nord N10 5G – krátké shrnutí

Jak vidíte, OnePlus Nord N10 5G je telefon, který splní očekávání lidí, kteří si chtějí užít efektivní výbavu s dobrým fotoaparátem. Telefon postačí všem, kteří jej využívají k práci nebo každodennímu používání internetu stejně jako fotoaparát.

Doporučeno

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel