Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Populární telefony s indukčním nabíjením v roce 2020

2022-09-02
Populární telefony s indukčním nabíjením v roce 2020

V roce 2012 se na trhu objevil první mobilní telefon s funkcí indukčního nabíjení. Tuto možnost nám nabídla Nokia Lumia. Technologie se rychle objevila i ve vlajkových lodích dalších známých značek. Po osmi letech to stále není běžný standard. Mnoho smartphonů nemá Qi modul kvůli úsporám na straně výrobce. Jaké jsou nejoblíbenější telefony s indukčním nabíjením v roce 2020?

Proč se vyplatí kupovat telefon s Qi modulem?

V první řadě kvůli většímu pohodlí. Univerzální Qi nabíječky pasují na každý telefon, jsou velmi bezpečné a hlavně malé, takže je můžete nosit s sebou. Technologie Qi oceňují především kancelářští pracovníci. Nabíječku lze položit na stůl, položit na ni telefon a užívat si nepřetržité nabíjení. Když potřebujeme použít telefon, nemusíme odpojovat žádné dráty.

Většina výrobců používá modul Qi pouze ve svých vlajkových produktech dostupných za vyšší cenu. Bohužel většina levných telefonů takovou funkci nemá. Naštěstí v roce 2020 můžeme počítat s velmi obsáhlou nabídkou modelů s možností indukčního nabíjení. Některé z těchto modelů lze navíc pořídit za přijatelnou cenu. Níže uvádíme návrhy, které se těší největšímu zájmu zákazníků.

Huawei P30 Pro

U nové vlajkové lodi Huawei se také musela objevit možnost indukčního nabíjení. Na příkladu tohoto modelu je bohužel vidět, že čínská společnost ráda ušetří na levnějších modelech ze stejné kolekce. Volbou obvyklého P30 nezískáme možnost indukčního nabíjení. Modul Qi je k dispozici pouze ve verzi Pro. Telefon se dá pořídit nad 2500 PLN, ale jeho cena postupně klesá. Huawei P30 Pro má vynikající komponenty a senzační fotoaparát. Vyplatí se proto sáhnout po nejbohatší výbavě tohoto modelu.

iPhone XR

Apple dbá na prestiž svých produktů a vynakládá veškeré úsilí, aby svým zákazníkům nabídl to nejdůležitější. Vzhledem k ceně těchto telefonů jsou očekávání uživatelů právem vysoká. Většina modelů z posledních dvou let má modul Qi. Dobrým příkladem je iPhone XR z roku 2018. Nyní jej můžete pořídit za něco málo přes 2 500 PLN ve verzi s 3GB RAM a 64GB vestavěnou pamětí.

iPhone SE 2020

Apple letos splnil očekávání uživatelů, kteří si chtějí užít svůj vlastní iPhone bez utrácení spousty peněz. Model SE 2020 lze pořídit za něco málo přes 2 000 PLN. Na oplátku dostaneme velmi slušné technické parametry, dobrý fotoaparát a také četné vymoženosti včetně možnosti indukčního nabíjení. iPhone SE 2020 se již nyní těší velkému zájmu milovníků Applu. Můžeme předpovědět, že na začátku roku 2021 bude tento model k dispozici ke koupi za méně než 2 000 PLN.

LG G8s ThinQ

V seznamu nejoblíbenějších telefonů s indukčním nabíjením nemohl chybět velmi povedený model od LG. Výhodou těchto smartphonů je skvělá hardwarová specifikace za rozumnou cenu oproti hlavním konkurentům. LG G8s ThinQ má také indukční nabíjecí modul. Telefon se na trhu objevil ve třetím čtvrtletí roku 2019 a dnes jej můžeme pořídit za méně než 2000 PLN. LG je známé svým dobrým poměrem cena/výkon.

Samsung Galaxy S10

Pokud oceníte vlajkové produkty Samsungu, můžete očekávat veškerou vymoženost včetně indukčního nabíjení. Tato možnost nemohla chybět u modelu Galaxy S10, který se vyznačuje výbornými technickými parametry. Přítomnost Qi modulu je úlevou pro uživatele, kteří měli obavy z relativně malé 3400mAh baterie. Přestože měl Samsung Galaxy S10 premiéru v prvním čtvrtletí roku 2019, i tak si za tento telefon v základní verzi výbavy musíte připlatit zhruba 2000 PLN.

Xiaomi Mi 9

Dosud uvedené modely mobilních telefonů stojí přes 2000 PLN. Čas na mnohem levnější nabídku. Xiaomi Mi 9 je návrh adresovaný lidem, kteří si chtějí koupit smartphone s vynikajícími technickými parametry, aniž by museli utrácet spoustu peněz. Telefon lze zakoupit za méně než 1000 PLN. V současnosti je to jeden z nejlevnějších telefonů s tak dobrými technickými parametry a možností indukčního nabíjení.

Indukční nabíjení v telefonech bez Qi modulu

Pokud váš telefon Qi modul nemá a o jeho výměně v tuto chvíli neuvažujete, může být moderní pouzdro na smartphone s takovým modulem zajímavým řešením. Takové pouzdro na telefon má kabel, který zapojíme místo tradiční nabíječky. Když je náš smartphone v takovém krytu, stačí jej nasadit na indukční nabíječku. Takové pouzdro na telefon stojí několik desítek zlotých. Načítání je sice o něco pomalejší, ale i tak stojí za zvážení takové řešení, když nechceme k

Doporučeno

pixel