Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Proč telefon nevidí SIM kartu? Pojďme to zkontrolovat!

2023-02-06
Proč telefon nevidí SIM kartu? Pojďme to zkontrolovat!

SIM karta je nezbytnou součástí telefonu. Počínaje starými modely telefonů, konče nejnovějšími smartphony. Bez SIM karty má náš telefon velmi omezený manévrovací prostor, i když se nám zrovna nechce volat. Proto zkontrolujeme, co dělat, když naše SIM karta při telefonování odmítla spolupracovat.

Reset telefonu - prvek první pomoci

Když začnete hledat řešení, vyplatí se začít s nejjednoduššími nápady. Můžeme to považovat za okamžik, kdy resetujeme telefon. Sundáme kryt telefonu nebo pouzdro na smartphone a stiskneme konkrétní klávesy, které nám telefon vypnou. Pokud máme možnost baterii vyjmout, vyjměte ji a nechte 10 sekund na stole nebo stole. Poté ji vložte a zkontrolujte, zda je SIM karta již viditelná.

Kontrola nastavení v telefonu – druhá položka nápovědy

Pokud to nefunguje, stačí vypnout SIM kartu v telefonu a znovu ji zapnout. V závislosti na značce a modelu telefonu musíme zadat jeho nastavení, poté nastavení sítě a deaktivovat naši SIM kartu z telefonu. Pokud naše SIM karta stále nereaguje, může se ukázat, že je jednoduše poškozená.

Kontrola samotné SIM karty - krok tři

Posledním krokem, který si uživatel může dovolit, je kontrola samotné SIM karty. Sundáme pouzdra na telefon a poté vyjmeme naši SIM kartu. Lehce namočený tampón s alkoholem v jakékoli formě, otřete jej a nechte jej zaschnout. Poté vložíme naši SIM kartu a zkontrolujeme její reakci.

Pokud výše uvedené body nepřinášejí očekávané výsledky, pak je nejrozumnějším nápadem jednoduše zajít na místo našeho operátora a nahlásit problém s naší kartou. Občas se stane, že z blíže nespecifikovaných důvodů SIM karta prostě odmítne poslušnost a musíte ji vyměnit za novou (zvlášť, když ji máme už pěkných pár let).

Doporučeno

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel