Uložit do nákupního seznamu
Vytvořte nový nákupní seznam

Žebříček prodejů telefonů 2020 – 1. čtvrtletí

2023-01-16
Žebříček prodejů telefonů 2020 – 1. čtvrtletí

Aktuální žebříček prodejů chytrých telefonů v roce 2020 odráží, jak trh reaguje na nové trendy v oblasti telefonování. Tento žebříček se samozřejmě může každým rokem měnit, a to se může měnit poměrně výrazně. Vše však záleží na výrobcích a jejich modelech telefonů, které uvedou na trh. Samozřejmě se stává, že někteří výrobci se striktně TOP drží celou dobu, ale tady neplatí absolutně žádné pravidlo. Za chvíli představíme žebříček prodejů telefonů 2020, který nám odhalí všechny karty!

Pořadí prodejů v prvním čtvrtletí roku 2020

Vyplatí se rozdělit žebříček do více hodnot, protože čím přesnější žebříček máme, tím lépe pro nás. Můžeme se tak zaměřit na řešení, která jsou prostě aktuálními trendy na trhu. Jaký byl tedy začátek roku pro mobilní telefony v roce 2020? Už kontrolujeme!

Podle oficiálních údajů se na začátku roku 2020 jako první prodávalo Xiaomi se svými levnými modely telefonů. Hovoříme zde o 31,6 % tržeb v prvním čtvrtletí roku 2020.

Další místo získala značka Huawei, která v prvním čtvrtletí roku 2020 zaznamenala výsledek 26,8 % tržeb. Pokud jde o třetí místo, nečekaně jej obsadil Samsung s výsledkem 22,3 %. Možná vás to překvapí, ale Samsung je značka, která má samozřejmě své věrné fanoušky, ale vzhledem k velmi vysokým cenám jejich telefonů je uživatelé nemění tak často jako v případě výše uvedených výrobců.

Pokud nás budou zajímat další místa, Apple je čtvrtý s výsledkem 8,7 %, zatímco Motorola je pátá s výsledkem 3 %.

Pořadí prodejů v prvním čtvrtletí roku 2020

Jak změnil trh s mobilními telefony koronavirus?
Rok 2020 je přirozeně zcela nespolehlivý, pokud jde o prodej telefonů. V současné době procházíme velkou regresí ve vztahu k tomu, co jsme viděli v posledních letech. Ano, uvedení telefonů se nestahují, protože na vstup do obchodů čekají miliony zařízení. Problém je ale v tom, že typický uživatel mobilních telefonů, zejména těch nových, v současné době nepřemýšlí o koupi nového modelu ve strachu o svou peněženku.

Navíc se snížil objem úvěrů a půjček poskytnutých na nové modely telefonů. Banky i jejich uživatelé se bojí uzavírat nové smlouvy na základě strachu. Čeká nás tedy velmi velký pokles, který bude mít letos silný dopad na výrobce a zcela jistě změní seznam, který jsme mohli vidět v případě mobilních telefonů.

Jak vypadá prodej pouzder na telefony?

Toto odvětví také pocítilo dopady klesajících prodejů telefonů. Jak asi tušíte, čím méně telefonů se prodá, tím méně obalů na telefony se prodá. Bohužel se jedno odvětví odráží na druhém, takže jen velmi těžko si někdo koupí pouzdro na telefon, když zrovna nemá v ruce žádnou novinku.

Uživatelé nemohou sáhnout po nových modelech, i když by jejich ceny byly nižší. Jak vypadá elektronický trh, víme z našeho každodenního pozorování, protože chybí tolik zajímavých akcí, jako například před rokem, kdy byl trh plný života.

Změny v žebříčku ve čtvrtém čtvrtletí roku 2020

Takové jistě přijdou a zdá se, že výrobci jako Xiaomi nebo Huawei zůstanou na špici. Oproti telefonům Apple nebo Samsung mají cenovou výhodu, která je viditelná pouhým okem. Většina uživatelů, kteří chtějí upgradovat na novější telefon, jednoduše zvolí levnější alternativu, která bude mít cenový rozdíl.

I přes změny, které na konci roku v žebříčku proběhnou, nemůže být žádný výrobce spokojen, protože ať už se jedná o Apple nebo Huawei, jejich prodeje budou velmi nízké a nezdá se, že by to mohlo něco zastavit. Další měsíce takových problémů na trhu se zase mohou promítnout do dalších premiér, které producenti nebudou chtít vytvořit rychle.

Jak víte, premiéry jsou obdobím žhavých kampaní a napínání svalů producentů, kteří chtějí dosáhnout nejlepších prodejních výsledků. V dnešní době se zdá, že žádný výrobce není schopen takovou výměnu ohně provést.

Doporučeno

pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel